Blogg

Ragdoll

Här kan du läsa om Ragdoll-katten. Du kommer få läsa om rasens generella personlighet, utseende och dess ursprung. Längre ned i artikeln kommer du också kunna läsa om uppfödare och priser. Personligheten hos en Ragdoll Ragdoll är en väldigt avslappnad sorts katt. I regel älskar den att bli ompysslad och just denna katts personlighet är… Läs mer »

Cornish rex

Här kan du läsa om Cornish rex-katten. Vi kommer gå igenom rasens personlighet, utseende och ursprung. Längst ned kommer du hitta information om uppfödare och priser. Personligheten hos en Cornish rex Cornish rex är lik Devon rex i personligheten, det vill säga en väldigt nyfiken och aktiv sorts katt. Den kan vara ganska busig och… Läs mer »

Kattförsäkring

Inlägget är personligt skrivet av oss på Kattbox och informationen är genuin. Vill informera att länkarna i detta inlägg innehåller reklam för olika försäkringsbolag och är annons-länkar En kattförsäkring är viktigt att ha till din katt, veterinärbesök kan behövas när man minst anar det och kostnaderna för detta utan en försäkring kan sträcka sig långt… Läs mer »

Begagnade Leksaker till Katthem

Har du kattleksaker där hemma som är hela och rena men som din katt tröttnat på? Har du många leksaker och önskar sortera bort några? Då kan du samla ihop leksakerna, damma av och gör dem fina och skicka till olika katthem – där hemlösa katter får leka med dem istället. ♥ Om du har… Läs mer »

Norsk skogskatt

Utseendet hos Norsk Skogskatt Norsk skogskatt är en muskulös och stor katt, med mjuk och lång päls. Under den långa vattenavstötande pälsen har den en tjock underull som håller den varm. De har även en vacker krage av päls som pryder under deras söta ansikten. Den långa pälsen kräver ej mycket pälsvård men man kan… Läs mer »

Kattungar

Kattungar är något av det sötaste som finns tycker vi. När man ser en kattunge kan man lätt bli lockad av att köpa en direkt. Men där finns många saker man bör tänka på innan man gör detta. Dels för kattungens skull och dels för din egen. Köpa kattunge – Att tänka på innan Innan… Läs mer »

Sibirisk katt

  Utseendet hos Sibirisk katt Sibirisk katt påminner om Norsk skogskatt och Maine Coon, de är storvuxna katter med en överlag lugn och kelig personlighet. De är muskulösa och kraftigt byggda. Hanarna väger normalt omkring 5-9 kilo och honorna omkring 4-5 kilo. De är ”semilånghårig” med en vacker välutvecklad krage och medelhårig svans. Har stora… Läs mer »

IKEA lanserar möbler för husdjur

Uppdatering 180726: Det verkar som denna kollektion endast finns på Ikea i Älmhult. De var speciellt utformade för USA.Uppdatering 210614: Finns nu hos Ikea i Sverige. Bilden visar en del av deras inkommande husdjursartiklar Deras klassiska Kallaxhylla som finns i flera storlekar och utförande har fått ytterligare en funktion -denna bild visar hur elegant det… Läs mer »

December månads kundbilder!

Det var många katter där ute som blev helnöjda med sin box från Kattbox under julen! Här kommer december månads kundbilder! Kom ihåg att tagga dina bilder med #kattbox och/eller @kattbox_se så vi lätt kan hitta era fina bilder :)

5 katter som blev nöjda med sin julklapp!

Julen är över för i år och vi hoppas ni har haft en riktigt härlig helg! Här kommer 5 katter som blev extra nöjda med sin julklapp från Kattbox! Ett filmklipp publicerat av Chilly Teddy Rei ✨ (@chillyteddyrei) Dec 23, 2016 kl. 7:23 PST Ett foto publicerat av Erika Schjölin (@erikaschjolin) Dec 24, 2016 kl. 11:04… Läs mer »

Lär din katt att apportera!

lär din katt att apportera

Det är inte bara hundar som kan lära sig att hämta saker, självklart kan man även lära katter att apportera med lite tid och tålamod. Framförallt är processen bra för att utmana katten både psykiskt och fysiskt. 7 steg till att lära din katt att apportera Välj en apportleksak Varje katt är unik så hitta… Läs mer »

Katter och julgranar

katter och julgranar

Katter och julgranar! Julgranar fascinerar både stora och små människor, men även katterna tycker att detta pyntade träd är något helt fantastiskt! Man kan sova i det, gömma sig och det hänger julpynt i det som man kan leka med! Har du julgran hemma så håll ett extra öga på din pälskling! Spana in videorna… Läs mer »

3 Exempel På DIY Kattmöbler

Finns många olika varianter av färdiga kattmöbler och klösträd. Som alternativ till detta kan man skapa egna som passar bra in i ens egna inredning. Som resultat kan det bli extra roligt för katten då du lättare kan skapa något som du vet din katt kan gilla. Om inget annat är exemplaren nedan väldigt inspirerande. Källa: Meillä… Läs mer »

Kattmynta

Kattmynta är en ört som i katt-sammanhang kan finnas både som färsk och torkad – ofta i kattleksaker. Katten reagerar ofta på doften av denna, med att exempelvis gnugga sig mot den, ligga på det som doftar och ibland även dreggla. Vissa kan även morra om någon försöker ta ifrån leksaken som innehåller kattmynta medan… Läs mer »

Kattleksaker

För katter är jakt & jaktliknande lekar naturligt. Lekar kan hållas mellan katter och även mellan katt & människa. Katter kan leka med nästan vad som helst, så det är bra att man håller borta saker som kan vara farligt för katten. Exempel på farliga saker kan vara sådant som snören, plastpåsar och små saker… Läs mer »