Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplats https://kattbox.se är en e-butik som säljer månadsboxar med innehåll för katter. Webbplatsen drivs av företaget Kattbox Sverige AB (559075-9931) och går att nås på support@kattbox.se

 

Vilka personuppgifter vi samlar och varför vi samlar in dem

ÖVERSIKT

Ändamål Rättslig grund Kategorier av personuppgifter Lagringstid
För att administrera, utveckla, leverera ordrar och tjänster samt tillhandahålla support
Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)
  • Namn, adress, land, mobilnummer, e-post
  • IP-adress
  • Uppgifter om produkter du beställt av oss
  • Logginformation
  • Så länge du har ett Kattbox medlemskonto
För att försäkra oss om att lagkrav efterlevs, så som bokföringslagen
Rättslig förpliktelse
  • Namn, adress, land, mobilnummer, e-post
  • Om personnumer angetts i betalningsmetod kan även denna komma att lagras i bokföringen
  • Uppgifter om produkter du beställt av oss
  • Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag
För att marknadsföra Kattbox och våra samarbetspartners eller koncernbolags varor och tjänster genom post, e-post
Intresseavvägning
  • Namn, land, e-post
  • Information om vilka av våra mail-utskick/produkter/prenumerationer du har interagerat med/beställt
  • Uppgifter om produkter du beställt av oss
  • 2 år efter att du senast varit aktiv hos Kattbox eller tills dess att du väljer att avregistrera från uppföljnings-listan
För att marknadsföra Kattbox och våra samarbetspartners eller koncernbolags varor och tjänster - genom e-post
Godkänt avtal om att få nyhetsbrev
  • Namn, land, e-post
  • Information om vilka av våra mail-utskick/produkter/prenumerationer du har interagerat med/beställt
  • Uppgifter om produkter du beställt av oss
  • Tills dess att du väljer att avregistrera från nyhetsbrevs-listan
För att administrera ditt kontoinnehav på Kattbox
Fullföljande av avtal om ditt Kattbox medlemskonto
  • Namn, adress, land, e-post
  • IP-adress
  • Information om vilka av våra uppföljningsmail du har fått/interagerat med
  • Orderhistorik med information om produkter du beställt
  • Användarenamn och medlems-ID
  • Logginformation
  • Så länge du har ett Kattbox medlemskonto

 

DETALJER

Kattbox medlemskonto
Ett kundkonto i butiken skapas samtidigt som en order om ett befintligt inte redan fanns på e-posten. Detta för att kunden ska kunna använda tjänsten prenumeration, samt kunna se sina beställningar, prenumerationer och adressuppgifter osv.

3 olika sorters mail-utskick
Bekräftelsemail: Dessa får du när du genomfört beställning på vår webbplats. Mailen innehåller information gällande din beställning. Exempelvis får du en orderbekräftelse när du beställt, en bekräftelse på att din order är packad och på väg att skickas till dig. Om du har en aktiv prenumeration av Kattbox får du orderbekräftelse varje gång en ny förnyelseorder skapats i systemet.

Uppföljningsmail: Mail/post skickas även ut vid viktig information som berör ditt kundkonto eller order. Samt personlig rabatt du ev. får, mail om att samla meowpoäng, påminnelse om ogiltig betalning & pausad prenumeration, och annan information som kan vara dig till nytta. Dessa mail kan du också avregistrera dig ifrån om du önskar detta, genom en länk längst ner i mailet).

Nyhetsbrev: Dessa får du som har kryssat i fältet i kassan för att du vill ha våra nyhetsbrev (eller valt att prenumerera via landningssida, längst ner på kattbox.se i fältet för nyhetsbrev eller på annat sätt aktivt valt att få våra nyhetsbrev). Nyhetsbrev är mail som innehåller bland annat nyheter om Kattbox, tävlingar vi har, bra erbjudanden & kampanjer, info om katter, m.m. Dessa mail kan du avregistrera dig ifrån genom att klicka på avregistrera-länken i slutet av dessa mail.

Beställningsformulär (kassan)
När en kund beställer Kattbox så får denna fylla i formulär i kassan med information om deras namn, adress, mobilnummer och e-post – som fakturaadress/leveransadress. Om de valt att Kattboxen levereras till en vän kommer även dennes personuppgifter att fyllas i som leveransadress. Där finns även två fält för info om deras katts namn och ev. allergier – dessa används för att kunna anpassa ordern utefter önskemål som kunden har. Nämna uppgifter används för att kunna fullfölja ordern och delas enbart med nödvändiga parter för att kunna fullfölja ordern. Betalningsuppgifter så som personnummer, kortuppgifter och annat hanteras ej på Kattbox.se utan på tredje parts webbplats på krypterad och säker sida (via Paypal och Klarna) – där den endast används för att kunna genomföra betalning.

Här finns även möjligheten att kryssa i om man önskar prenumerera på Kattbox nyhetsbrev. Om det fältet kryssas i kommer e-posten att synkas med vår nyhetsbrevs-lista på tjänsten Mailchimp där vi skickar våra nyhetsbrev via.

Recensionsformulär
Efter att en kund har fått en Kattbox skickad till sig får denne även möjligheten att recensera innehållet om de vill detta. Recensionsformuläret är placerat på medlemssidorna för kunder med aktiv prenumeration av Kattbox. Formuläret är till för att vi ska kunna veta vad de tyckte om innehållet så att vi ständigt kan förbättra innehållet och öka kundnöjdheten. I enstaka fall delas denna informationen med företaget som produktrecensionen gäller (exempelvis om en kattgodis-produkt recenseras kan omdömet på denna ibland delas med företaget bakom kattgodis-produkten) – detta görs isåfall utan koppling till personen (alltså anonymt). För inskick av recension belönas medlemmen men s.k. ”meowpoäng”.

Inskicksformulär
Dessa formulär finns på medlemssidorna för kunder med aktiv prenumeration av Kattbox. Formulären är till för att medlemmen ska få möjligheten att skicka in länk/info till oss om att de har delat en bild/video på sin katt och/eller Kattbox. Detta för att vi ska kunna se att de har delat bild/video och belöna medlemmen med s.k. ”meowpoäng”.

Kontakt
När du kontaktar oss på support@kattbox.se kommer ditt meddelande, e-post och ev. namn att lagras i vår plattform för kundtjänst via Zendesk. Ditt ärende kommer ej att delas vidare till obehöriga utan kommer endast att läsas/besvaras av personer på Kattbox Sverige AB och personer kopplade till att kunna hjälpa dig i ditt ärende. Ditt ärende kommer att sparas i vår kundtjänst för att kunna hjälpa dig på bästa sätt vid framtida ärenden, då vi eventuellt behöver gå tillbaka till tidigare ärenden – detta för att hjälpa dig på bästa sätt i din kundtjänst-förfrågan. Informationen i kundtjänst används ej i syfte för marknadsföring och säljs ej vidare.

Cookie-filer
Vi använder oss av cookies, för att underlätta din bekvämlighet när du loggar in på vår sida, samt när du använder vår kassa – så sparas din angivna info i din webbläsare i en cookie för att du ska slippa ange det flera gånger. Vi har även cookies för diverse analystjänster så som mailchimp och google analytics för besökare-statistik. Cookies sparar även vilka produkter du lagt i varukorgen för att du ska kunna genomföra köp om du önskar det. Samma sak gäller om du loggat in på ditt medlemskonto så sparas cookie för det. De flesta cookies försvinner efter att du stängt din webbläsare, andra finns kvar i 2 dagar eller tills dess att du tar bort cookies manuellt i din webbläsare.

Inbäddad innehåll för andra webbplatser
Inlägg på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder från youtube, osv.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och se över din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga. Exempelvis i Klarna checkout har vi inbäddat fält för Klarna.

Analys
Vårt webbhotell samlar in anonym analysinformation för besökstatistik. Samlar information om webbplatsens statistik (besökare-antal, land besökaren kommer från, vilken webbläsare och version som använts, om besöket gjordes via mobil eller dator, vilka undersidor som har besökts, osv). Denna informationen visar ej vilken kund som statistiken gäller.

Google analytics besökstatistik: Samlar information om webbplatsens statistik (besökare-antal, land besökaren kommer från, vilken webbläsare och version som använts, om besöket gjordes via mobil eller dator, vilka undersidor som har besökts, osv). Denna informationen visar ej vilken kund som statistiken gäller.

Facebook-pixel: Används för att kunna optimera annonsering på Faceook/Instagram. Deras pixel samlar in information kring om en konvertering har gjorts på Kattbox.se som har genererats via annonsering på deras plattformer. Den optimerar även annonsering utefter målgrupper enligt intressen/vad folk gillar på facebook, ålder, om man är tidigare kund eller ej. Exempelvis kan den göra att Kattbox kan annonsera till de som nyss besökt Kattbox.se Informationen visar ej vilken kund konverteringen gäller vid namn utan är enbart siffror/data.

 

Hur länge vi behåller era uppgifter

För användare som registrerar sig på vår webbplats (antingen via bli medlem-formulär eller genom att bli ny kund via orderbeställning) sparar vi personuppgifter som ni anger i formulären till dessa. Ni kan se, redigera, radera personuppgifterna när som helst (med undantaget att ni ej kan ändra ert användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna informationen. Denna informationen sparas utan tidsgräns. Detta för att vi behöver kunna tillgodose service till dig som kund/medlem, för att du ska kunna handla enklare på vår sida, kunna ta del av våra medlemstjänster, osv. Du kan dock när som helst begära att bli raderad – du är då medveten om att vi ej längre kan tillgodose dig med kundtjänst gällande medlemskonto, tidigare ordrar, meowpoäng, osv på ett konto som blivit raderad då informationen ej längre finns.

Ha i åtanke att vi i vår bokföring däremot enligt svensk lag måste behålla underlag om dina personuppgifter och orders i 7 år efter transaktionstillfället. Denna informationen kommer dock bara vi att ha tillgång till, samt våra ev. revisorer/fortnox/redovisningskonsultet/skatteverket.

Se även översikten längre upp på denna sida för lagringstid-information.

 

Vem vi lämnar vi ut personuppgifter till

Kattbox Sverige AB kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, så som koncernbolag och andra samarbetspartners samt leverantörer av betalningstjänster (ex. Klarna & Paypal), transporttjänster (Postnord) och andra leverantörer för att kunna fullfölja vårt köpavtal med dig.

Om du ansöker om kredit/faktura vid köp på Kattbox Sverige kan dina uppgifter komma att lämnas ut till kreditupplysningsföretag.

Dina personuppgifter kan komma att lämnas ut av Kattbox Sverige AB om det är nödvändigt för att följa lagkrav eller krav från myndigheter. Samt för att tillvarata Kattbox Sverige AB’s rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier eller andra säkerhets- eller tekniska problem.

Kattbox Sverige AB kan komma att överföra dina personuppgifter till land utanför EU/EES om någon av våra leverantörer eller samarbetspartners befinner sig där. Om detta sker kommer vi att vidta åtgärder för att se till att dina personuppgifter fortsätter att vara skyddade där.

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.

Ändring av integritetspolicy
Kattbox Sverige AB har rätt att när som helst kunna ändra integritetspolicyn. Om du efter en ändring av integritetspolicyn ej godkänner förändringen kan du säga upp avtalet genom att kontakta Kattbox Sverige om att radera ditt medlemskonto.

Skydd av dina personuppgifter
Vi krypterar vår trafik på webbplatsen igenom https / SSL. Samt SSL via vår e-post. Vi gör vårt yttersta för att säkerställa att dina personuppgifter är trygga i vårt system. Vid betalningsmetoder anges sådant på en krypterad tredje parts-sida (så som paypal och klarna)

 

Dina möjligheter vid önskemål av dessa:

Ändring av dina personuppgifter
Om du önskar ändra någon personuppgift åt dig kan vi göra det genom att du mailar oss på support@kattbox.se. Observera att du måste maila oss från den e-post som dina personuppgifter är kopplade till för att vi ska kunna identifiera dig som ägaren till uppgifterna.

Utdrag av dina personuppgifter
Om du önskar få en översikt av dina personuppgifter som vi har i vårt system kan du begära en sådan kostnadsfritt 1 gång per år. Maila oss på support@kattbox.se så ordnar vi en sådan export till din e-post. Observera att du måste maila oss från den e-post som dina personuppgifter är kopplade till för att vi ska kunna identifiera dig som ägaren till uppgifterna.

Borttagning av dina personuppgifter
Om du önskar att vi tar bort ditt medlemskonto och alla dina personuppgifter som vi har i vårt system på Kattbox.se så kan du begära detta genom att maila oss på support@kattbox.se
Observera att du måste maila oss från den e-post som dina personuppgifter är kopplade till för att vi ska kunna identifiera dig som ägaren till uppgifterna.
Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Integritetspolicyn uppdaterades senast 180521