Välkommen! Här finner du artiklar om katter och katalog över kattprodukter.

Sibirisk katt

Sibirisk katt

Bild av shirl_about_town

Utseendet hos Sibirisk katt

Sibirisk katt påminner om Norsk skogskatt och Maine Coon, de är storvuxna katter med en överlag lugn och kelig personlighet. De är muskulösa och kraftigt byggda. Hanarna väger normalt omkring 5-9 kilo och honorna omkring 4-5 kilo. De är ”semilånghårig” med en vacker välutvecklad krage och medelhårig svans. Har stora tassar med hårtofsar mellan tårna, och öronbehåring. De har ofta grön-, blå- eller guldfärgade ögon.

Sibirisk katt är ”allergivänlig”

Sibirisk katt är en av de kattraser som man kallar för hypo-allergen kattras. Den är därför populär hos de som är känsliga mot katter då de eventuellt kan tåla denna rasen. Sibirisk katt har lägre mängd av Fel d 1 som är ett protein och av de mest allergiframkallande ämnena hos katter.

Temperament hos Sibirisk Katt

Den Sibiriska katten anses vara väldigt sällskaplig och vill ofta vara nära sina ägare. De går bra ihop med barn och andra djur. De är lekfulla, pratsamma och intelligenta. Vissa tycker även att rasen är ”hundlik” i sitt sätt. De mår som bäst av aktivering och sällskap, de passar bäst för dig som har möjlighet att umgås mycket med katten och aktivera med kattleksaker och annan aktivitet. Dessa katter gillar även att klättra och hoppa, så om möjligheten finns uppskattar de klätterträd och hyllor som är ämnade för just detta.

Hälsa & ålder

Sibirierna är hälsosamma katter som har starka gener från sin utveckling i Ryssland och är inte särskiljt utsatt för specifika hälsofrågor. De växer långsamt och blir fullvuxna först omkring 5 års åldern. Sibiriska katten kan leva upp till omkring 20 år, som innekatt.

Att köpa Sibirisk katt

Renrasiga Sibiriska katter säljes via registrerade uppfödare och brukar oftast kosta omkring 10 000-12 000 kr. Vid intresse av att köpa Sibirisk katt kan du kontakta uppfödare som verkar intressanta för dig, se om de har kommande eller aktuella kullar, osv.

Lista över Sibirisk katt uppfödare

Sibiriska kattungar till salu

Aktuella omplaceringar

Inlägget uppdaterades senast 180527