Välkommen! Här finner du artiklar om katter och katalog över kattprodukter.

Norsk skogskatt

Norsk skogskatt

Bild av aslantheforestcat

Utseendet hos Norsk Skogskatt

Norsk skogskatt är en muskulös och stor katt, med mjuk och lång päls. Under den långa vattenavstötande pälsen har den en tjock underull som håller den varm. De har även en vacker krage av päls som pryder under deras söta ansikten. Den långa pälsen kräver ej mycket pälsvård men man kan behöva hjälpa till lite om den börjar tova sig.

Hanarna blir stora och väger vanligast mellan 5-10 kg, medan honorna väger ungefär 3-6 kg.

Temperament hos Norsk Skogskatt

Den är en stark och rejäl katt med enorm kärlek att ge. Passar perfekt för även för de med barnfamilj då den generellt är en väldigt snäll och kelig katt. Tänk dock på att den behöver ha tillgång till eget utrymme, gärna platser högt upp och bra leksaker som den kan jaga. De gillar höjder och att klättra så ett högre klösträd passar denna rasen väldigt bra. Reglerar ofta självmant sitt egna foderintag genom att öka motion och minska intag av mat när det behövs.

Den norska skogskatten utvecklades i det land som namnet hörs – i Norge och anses vara naturligt framkommen. Den godkändes som ras i FIFe och SVERAK 1978, men har funnits sedan århundraden tillbaka.

Hälsa & ålder

En norsk skogskatt som är innekatt lever i ca 16 år. De har som andra katter vissa åkommor som de kan drabbas av. För denna kattras kan det exempelvis vara: Glycogen Storage Disease, Höftledsdysplasi, Polycystic Kidney Disease, Hypertrofisk kardiomyopati, Pk brist.

Att köpa Norsk Skogskatt

En renrasig skogskatt kostar ca 7000-9000 kr i Sverige.

Lista över Norsk Skogskatt uppfödare
Norsk Skogskatt kattungar till salu
Aktuella omplaceringar

Inlägget uppdaterades senast 190207