Kattbox månadsbox går ej längre att beställa – läs här för mer information om avvecklingen. Vi håller på att göra om sidan lite under januari och under tiden kan den vara lite rörig. Vi kommer fortsätta tipsa om produkter, ha tävlingar och berätta om nyheter kring katter.

Villkor

 • När du genomför beställning på Kattbox.se godkänner du våra villkor, att du har ett betalningsansvar, samt godkänner även vår integritetspolicy.
 • Genom att registrera dig som medlem och/eller fortsätter använda vår webbplats godkänner du också vår Integritetspolicy

Se information om våra cookies här

Leverans

 • Beställningar av julboxen 2022:
  Denna boxen går ej att anpassa för de som beställer via webbplatsen under beställningsperioden. Endast de som har haft aktiva prenumerationer kan det.

  VIKTIGT – from 1 november 2022 kan man ej längre beställa prenumerationer då vi håller på att avveckla månadsboxarna. Man kan endast beställa julboxen som engångsbeställning. Eventuellt aktiva prenumerationer hos oss avslutas av oss omkring siste november och meddelar de berörda prenumeranterna.
 • Månadsboxarna:
  • Priset för Kattbox inkluderar en fraktavgift på 29 kr (inbakat i priset) – gäller på nya beställningar fr.o.m. 180703.
  • Fr.o.m 190313 levereras Kattbox endast inom Sverige.
  • Kattbox skickas ut en gång i månaden till de kunder det gäller.
  • Beställningsperioden för kommande utskicket är månadsvis – från 1:e till siste datumen i månaden (sedan 16/8 2017). Ordrar inom beställningsperioden skickas i mitten av månaden därefter. Exempel: Om din order skapas den 5:e september ligger den ordern inom beställningsperioden för september, och denna ordern skickas då i mitten av nästkommande månad – oktober.
  • Vid aktiv prenumeration kommer ditt orderdatum att fortsätta vara detsamma som din första order – förutom då din betalning/debitering ev. ej går igenom – då kommer orderdatumet ev. att bytas i systemet och bli den datum som din debitering går igenom på (nya försök att debitera kommer göras automatiskt och den datum systemet lyckas debitera kommer bli det nya orderdatumet). Vi kan ej hållas ansvariga för om systemet gör att orderdatumen ändras och du får vänta en månad extra på din box pga. debiteringsproblem – exempel på detta är: om du vanligtvis har orderdatum 28 september och väntar på boxen i oktober, men debitering av ditt kort ej går igenom och systemet får igenom debitering vid försök i början av oktober – hamnar din order i beställningsperiod för oktober och får då box först i november.
  • Medan vi packar boxarna markerar vi dessa i systemet med status ”Packad”. Därefter läggs din box bland de andra ordrarna i postburar. Dessa postburarna får vi hämtade av Postnord omkring den 16-18:e i månaden (om datum infaller på en helgdag flyttas utskicket till de närmsta arbetsdagarna därefter.) Dessa går vanligtvis som Varubrev Ekonomi och levereras inom 4 arbetsdagar. När vi markerar dessa som skickade kommer du få mail med information om detta.
   När en box är packad går det ej att avbryta köpet, däremot går det att ångra sitt köp och då står du som mottagare för returfrakten.
  • Vi skickar med en tjänst hos PostNord där deras prio är att leverera paketet i din brevlåda. I de fall paketet ej får plats i din brevlåda kommer det att levereras utanför din dörr. Skulle PostNord av någon anledning anse att den ej ska lämnas utanför dörr heller kommer det istället att levereras till närmsta ombud (ändrades 2021 november).
  • Fr.o.m. 220619 säljer vi ej längre ”Liten Box”.
 • Produkter via specialbutiken eller specialkampanjer (ej månadsboxar):
  • Beställningsperioden för kommande utskicket är månadsvis – från 1:e till siste datumen i månaden. Ordrar inom beställningsperioden skickas i mitten av månaden därefter. Exempel: Om din order skapas den 5:e september ligger den ordern inom beställningsperioden för september, och denna ordern skickas då i mitten av nästkommande månad – oktober
  • Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av produkter. Du kommer då meddelas om detta omkring 1:e i månaden efter beställningsperioden.
  • Produkter som beställs via specialbutiken skickas gratis till dig som har en aktiv prenumeration av Kattbox.
  • I dagsläget kommer mindre produkter att skickas med Postnord varubrev (leverans sker till brevlåda när de passar, och i de fall paketet ej får plats i brevlåda kommer det gå till närmsta Post-ombud, du får då sms- och/eller brev-avisering) och större/tyngre produkter att skickas med Schenker ombud (du får då sms- och/eller brev-avisering).

Ångerrätt

 • Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du mottagit din Kattbox, om ytterkartongen är obruten.
 • Om du hämtat ut din box & vill åberopa ångerrätt: Kontakta oss på support@kattbox.se innan du returnerar ditt paket så vi vet att det är på väg, samt så vi kan hjälpa till kring hur du gör på enklast vis. Vid retur står du som kund för returfrakten och att denna verkligen kommer fram till oss. Du kan välja mellan två alternativ i detta fall; 1. Du kan välja att få en returetikett av oss (där vi drar av 59 kr från det belopp som återbetalas). Denna skrivs ut av dig och tejpas på din box, lämnas sedan in enkelt hos närmsta postombud. 2. Du kan välja att ordna med returfrakten på egen hand, vi rekommenderar i sådana fall Skicka Lätt hos Posten. När du returnerar paketet är det viktigt att du ej täcker över den gamla adressetiketten utan bara stryker ett streck över den (detta då vi behöver se referensnumret som står där för att veta vem returen kommer från).
 • Om du nyss fått mail om att den är packad/skickad & vill åberopa ångerrätt: Kontakta oss på support@kattbox.se så att vi vet att du vill avbryta din order. Om du avbryter en order som nyss packats anses även denna som skickad – du får då uppmaning av oss, som svar på din begäran, att ej hämta ut paketet och på så sätt låta den auto-returneras av postombudet till oss (vi drar av 59 kr i returkostnad från det belopp som återbetalas). När vi mottagit din retur krediterar vi tillhörande faktura/kortbetalning, minus returkostnaden. Observera att att auto-retur genom att ej hämta ut paketet, i annat fall än avbruten order tillsammans med uppmaning av oss, går under ”Ej uthämtat paket” och där gäller annan hantering/avgift.

Reklamation

 • Om ditt paket ser skadat ut när du ska hämta ut det hos ett ombud rekommenderar vi att be dem anmäla transportskada på plats och ej hämta ut godset – sedan kontakta oss om detta.
 • Har något i din box gått sönder under leveransen – maila oss på reklamation@kattbox.se om vad som gått sönder. Om vi ser att reklamationen accepteras skickas en ny produkt ut till dig, alternativt en liknande om föregående ej längre finns kvar hos oss, alternativt krediterar dig för värdet. Du kommer troligtvis även få en fraktetikett av oss som du skriver ut och skickar tillbaka den trasiga produkten med, till oss.

Ej uthämtat paket

 • Om vi får ett paket returnerat till oss av Postnord – med anledning av att du ej hämtat ut det hos ett postombud – har vi rätt att debitera dig för detta. Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten.
 • Om vi har möjligheten kommer vi att kontakta dig om paketet via e-post, där du får möjligheten att besvara inom 30 dagar för att få ditt paket skickat på nytt mot en fraktavgift på 59 kr. Om det mailet ej besvaras inom 30 dagar eller om mailet besvarats men du ej önskar få paketet utskickat på nytt kommer boxen att återgå till vårt ägande och din betalning/faktura för denna kommer att kvarstå som avgift för ej uthämtat paket.

Betalning / Ordrar

 • Alla priser på webbplatsen är angivna i valutan SEK och visas som inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuellt felangivna priser.
 • Du måste vara minst 18 år för att handla på Kattbox.se, alternativt 16 år med målsmans godkännande.
 • Betalningsmetoderna är trygga att använda och kortuppgifter behandlas på ett säkert sätt via SSL-kryptering.
 • Klarna Checkout – Vi använder oss utav Klarna Checkout (sedan oktober 2017) där du får möjligheten att betala med kort eller faktura. Om det angivna personnumret går igenom Klarna’s godkännande för att använda sig utav deras faktura som betalningsmetod – kommer denna att synas som alternativ direkt i kassan efter att du har fyllt i de obligatoriska fälten. ktura. Om det angivna personnumret går igenom Klarna’s godkännande för att använda sig utav deras faktura som betalningsmetod – kommer denna att synas som alternativ direkt i kassan efter att du har fyllt i de obligatoriska fälten. I kassan godkänner du båda våra villkor och Klarna’s. Läs mer om Klarna’s villkor här Med Klarna faktura kommer du att få en faktura till e-post från Klarna först efter att vi har markerat din order som skickad. Därefter har du 30 dagars betalningsvillkor. I kassan godkänner du båda våra villkor och Klarna’s. Läs mer om Klarna’s villkor här
  Kort – Du kan välja kortbetalning i Kassan, vilket då är via Stripes system. Detta rekommenderas av oss vid val av kort. Betalning sker då direkt.
  Google- & Apple Pay – via Stripe.
 • Missbruk av fakturametoden – bedrägerier/användande av annan persons personuppgifter utan deras tillåtelse – kommer att polisanmälas.
 • Observera att e-postleverantörer så som hotmail och outlook ibland sorterar viktiga mail som skräppost. Saknar du en faktura för din order? Vänligen kolla i skräppost-foldern, alternativt kontakta oss så snart du kan. Du godkänner vid val av faktura att ansvaret kring att betalningen kommer in i tid ligger på dig och att vi på Kattbox ej kan ta hänsyn till om du angett felaktig e-post eller att våra mail hamnat i din skräppost eller på annat sätt inte sett vårt mail i tid.

Rabattkod / Presentkod / Kampanjer

 • Eventuella presentkoder/rabattkoder får ej kombineras, endast en kod per order får användas i kassan. Vi förbehåller oss rätten att rätta till/avbryta order som använt fler än en kod.

Prenumerationer / Engångsordrar

 • Kattbox är en prenumerationstjänst där de flesta boxarna som går att beställa är prenumerationer (ex. på kampanj-sidor och sidan för beställning av prenumeration). Vid beställning av en prenumeration godkänner du att det skapas en första order direkt, samt att det automatiskt i din prenumeration skapas nya ordrar (exkl. ev. Rabatter som drogs av i första ordern) enligt ditt valda intervall (månadsvis – en gång i månaden, varannan månad – en gång varannan månad, var tredje månad – en gång var tredje månad, tre månader åt gången – var tredje månad, sex månader åt gången – var sjätte månad). Detta sker tills dess att du väljer att avsluta din prenumeration (se avsnitt för ”Uppsägning”). Genom prenumerationen förbinder du dig att betala för ordrarna som skapats i vårt system – fram tills dess att du avslutar din prenumeration.
 • Engångsordrar skapas genom att trycka på ”Ge gåva” – dessa förnyas ej automatiskt utan du, eller din önskade mottagare, får de som är beställda/betalda och ej fler per automatik.
 • Vi förbehåller oss rätten att när som helst avsluta din prenumeration / ordrar om vi anser att något inte gått rätt till eller att vårt system har missbrukats.

Uppsägning

 • Prenumerationer av Kattbox har ingen bindningstid eller uppsägningstid – du kan avsluta din prenumeration när du önskar (Du kan avsluta din prenumeration genom att logga in på ditt konto på Kattbox.se – klicka ”Prenumerationer” i medlemsmenyn till vänster och sedan ”klicka här” bredvid texten om att avsluta prenumeration. Följ därefter instruktionerna.).
 • Utebliven betalning är inte detsamma som avslutad prenumeration!
 • Du måste däremot avsluta din prenumeration senast dagen INNAN ny order skapas i din prenumeration. Exempelvis om din kommande debitering/orderskapande sker den 11:e måste du säga upp din prenumeration senast den 10:e . Du kan avsluta din prenumeration genom att logga in på ditt konto på Kattbox.se – klicka ”Prenumerationer” i medlemsmenyn till vänster och sedan ”klicka här” bredvid texten om att avsluta prenumeration. Följ därefter instruktionerna. Om din uppsägning inkommer efter att en ny order hunnit skapas kommer ordern att kvarstå medan din prenumeration att avslutas (och inga nya ordrar skapas därefter). Du är välkommen tillbaka i framtiden att skapa en ny prenumeration hos oss när du önskar detta igen.

Boxens innehåll

 • Innehåller varierande produkter till din katt. Innehållet är ibland samma för alla prenumeranter en månad, för att sen ibland skiljas åt. Exempelvis kan det vara så att nya kunder får annat innehåll än de som är befintliga sedan tidigare. Vi försöker vårt bästa att se till så att de som valt Kattbox får något de inte fått i sin tidigare Kattbox – detta kan dock ibland vara svårt att undvika (speciellt i de fall där du valt att få anpassning).
 • Anpassning kan anges i samband med beställning av Kattbox och denna försöker vi vårt bästa med att ta hänsyn till. Om anpassning mot förmodan görs fel eller missas kan vi ej hållas ansvariga för detta och kompensation ges ej för felaktig anpassning. Vi kan ej heller anpassa så att innehållet ej har kattmynta då produkter till katter ofta innehåller detta. Ditt önskemål om anpassning uppger du i kassan i samband med din beställning. Vi kan dock ej hållas ansvariga för om anpassningen blir felaktig utan du måste ändå läsa innehållsförteckningen innan du ger din katt produkten för att säkerställa att den är i enlighet med kattens allergier.

Meowpoäng

 • Ändring 2022-08-17: Meowpoängen slutar tyvärr att ges ut. Inväxling av samlade meowpoäng går att växla in om man har över 500 st, absolut senast 31/10 2022.

Force Majure

 • Kattbox kan ej hållas ansvarig för händelser av omständigheter som står utanför vår skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av brand, översvämning, strejk, krig, sabotage, lagstiftning, myndighetsåtgärder, terrorism, naturkatastrof eller liknande händelser – ska vår förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Kattbox rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Personuppgifter & Sekretess

 • Vi använder oss av cookies på Kattbox.se för att kunna tillhandahålla funktionerna för varukorg och en smidig checkout. Samt för referensinformation och marknadsföringssyfte.
 • Vi har pixlar till bl.a. Facebook på Kattbox.se i marknadsföringssyfte.
 • Vi säljer/byter/delar inte din personliga information till en utomstående part. Detta inkluderar ej tredje part som hjälper oss med vår webbplats, service eller betalningsmetoder, och liknande. Dessa parter håller dock denna information skyddad.
 • Vi delar din adress till transportföretag för att leverera din order.
 • Personuppgifter hanteras enligt PUL för Sverige. Dessa uppgifter används i samband med utskick av ditt paket. Skulle du vid något tillfälle få raderat all din information är du välkommen att kontakta oss om detta.

Ditt konto & leveransadress

 • När du beställer boxar hos Kattbox.se första gången, skapas ett kundkonto automatiskt som du kan logga in till och få en översikt på dina ordrar, prenumerationer.
 • Observera att du ansvarar för att din angivna leveransadress är aktuell vid utskick av boxarna. Kontakta oss på support@kattbox.se i god tid om du flyttat för att vi ska hinna ändra innan vi skickar ut kommande leverans. Du kan också ändra själv på dina sidor.

Förklaringar

 • Aktiv medlem = När du har en löpande prenumeration som ej är pausad/avslutad

Ansvar

 • Vi på Kattbox Sverige AB kan ej hållas ansvariga för användningen & hanteringen av leksaker, ätbart eller annat innehåll från månadsboxen. Du som prenumererar/beställt hem Kattbox ansvarar själv för att bl.a. hålla uppsikt över din katt när denna leker med sina leksaker. Rekommendation är att alltid göra detta, samt att slänga leksaker som gått sönder och att gömma undan leksaker när du ej håller uppsikt – speciellt leksaker med långa snören/spön/m.m. Vi rekommenderar även att ha katterna under uppsikt om du har flera då vissa produkter kan innehåller kattmynta och detta reagerar olika katter olika på.

Kattbox

 • Kattbox är namnet på boxen/tjänsten och företaget bakom denna tjänst är Kattbox Sverige AB (559075-9931) och nås på support@kattbox.se
 • Mottagning av brev & ev. returer:
  Kattbox Sverige AB
  Box 3080
  261 44 Landskrona
 • Mottagning av leveranser:
  Kattbox Sverige AB c/o Lundagarage
  Ångloksvägen 9-11
  226 51 Lund
  Observera att portkod till varuslussen behövs – kontakta oss innan leverans genomförs

Ändringar av villkor & priser

 • Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i våra villkor. Det är ditt ansvar att kontrollera och återkomma till denna sida för att se över om ändringar gjorts. Vid större förändringar kan vi komma (utan skyldighet att göra så) att maila om dessa i våra nyhetsbrev eller liknande e-post.
 • Vi förbehåller oss rätten att förändra våra priser när vi önskar. Om en  prisförändring gäller en aktiv prenumeration som du har kommer du meddelas om detta med en månads framförhållning (om priset gäller en höjning). Du kontaktas då via e-post och du ansvarar för att vår e-post är betrodd kontakt i din e-postlista och att din angivna e-post är korrekt.

Villkoren uppdaterades senast 2022-10-30