Välkommen! Här finner du artiklar om katter och katalog över kattprodukter.

Kattbox månadsboxar läggs ner

Det är med tungt hjärta jag skriver att Kattbox månadsboxar läggs ner vid årsskiftet. Sista utskicket av Kattbox sker i mitten av december, 2022 – med den omtyckta julspecialen.

Vill du ha den allra sista Kattboxen nu i december kan du beställa den här. (SLUT)

Jag vill med tacka innerligt för dessa 7 åren! Ni som beställt Kattbox är underbara och vissa av er har till och med varit med sen start – helt otroligt fina kunder har jag haft. Era fina kommentarer, mail och söta kattbilder – allt – jag tackar er för detta!” – My

Varför läggs Kattbox månadsboxar ner?

Det har varit väldigt svårt de senaste åren att hålla utgifterna lägre än inkomsterna. Och som ägare har jag fått lägga in mycket av mina egna pengar bara för att kunna hålla igång bolaget.

Jag har verkligen älskat att se bilderna på era fina katter när de öppnar boxen varje månad och läsa de fina kommentarerna om upplevelsen ni haft tillsammans med era katter vid Kattbox-öppnandet. Så det har varit min drivkraft i de tyngre perioderna – att jag inte vill sluta erbjuda något speciellt och roligt för katterna som gillar Kattboxen.

Men tyvärr fick jag inse i år att jag ej längre kan fortsätta med månadsboxarna då det resultatmässigt är som en välgörenhet från min sida, som kostat mig mycket i pengar – men även i stress (pga. ekonomin, sena leveranser pga diverse faktorer, dåligt produkt-utbud, annonseringsproblem, ökade priser, osv).

Jag har verkligen försökt vända det, det har jag. Första smällarna började för några år sedan, när PostNord ändrade regler kring varubrevens storlek och jag fick ändra stansar på boxarna till annan storlek. Och under väntan på de nya fick jag köra dyrare frakt som kostade mycket, vilken var den första stora smällen mot bolagets ekonomi (och min privata ekonomi). Sen kom Facebooks regel-ändringar och jag kunde ej längre få ett bra resultat på annonseringen jag hade där (som redan var väldigt dyr från början). Mina försök till att vända detta gav också stora smällar mot ekonomin.

Och i nära anslutning kom pandemin som först syntes på beställnings-antalen, vilket var förståeligt. Men även på mina leverantörers utbud av leksaker, då det blev svårare och i vissa fall omöjligt kring importer för dem. Jag har varje månad varit väldigt omsorgsfull när jag valt innehållet till boxarna, för att de ska innehålla roliga kombinationer – men också för att minska risken för att produkterna redan funnits i tidigare boxar. Detta blev nu svårare att uppnå då nyheter blev allt färre jämtemot antalet nya jag behövde och gjorde också att jag ej längre kunde erbjuda de omtyckta tema-boxarna som jag kunnat tidigare.

I början av detta året inträffade stora förändringar av världsekonomin och importmöjligheter och risktagande av leverantörer ändrades ännu mer. Detta innebar dels att saker blev dyrare, men också att utbudet av nya produkter sänktes rejält. Dessa var sista delarna som tvingade mig att ta tag i sanningen för bolagets ekonomi o planera för att avveckla Kattbox månadsboxar.

Förlusten ekonomiskt har inte återhämtat sig, och kommer ej göra det heller framåt – och jag kan därför ej längre fortsätta med Kattbox. Att ovanpå det ej längre kunna ha extra roliga boxar med innehåll som inte är upprepande känner jag mig heller ej längre glad över innehållet jag skickar ut som jag tidigare gjorde. Att lägga ner Kattbox månadsbox är väldigt sorgligt för mig, men jag måste tyvärr göra det. 🙁

Jag kommer i sista julboxen kunna göra en sista rolig box och den ser jag fram emot.

Jag vill med detta tacka innerligt för dessa 7 åren! Ni som beställt Kattbox är underbara och vissa av er har till och med varit med sen start – helt otroligt fina kunder har jag haft. Era fina kommentarer, mail och söta kattbilder – allt – jag tackar er för detta!

Vad händer med Kattbox.se efter 1 januari, 2023?

Kattbox.se kommer finnas kvar – även Facebook, Instagram och nyhetsbrevs-listan. Webbplatsen kommer att bli en fakta-sida kring katter och med länkar till produkter för katter – medlemskontona kommer fortsätta att finnas några månader efter för att du som handlat tidigare ska kunna se översikt där och därefter tas kontona bort. Sociala medierna kommer fortsätta att publicera roliga videos och bilder på katter och även fortsätta hålla tävlingar. Nyhetsbrevet kommer skickas ut mer sällan, med samlad information om nyheter kring katter, produktrekommendationer och tävlingar vi har på sociala medierna.