Kattbox månadsbox går ej längre att beställa – läs här för mer information om avvecklingen. Vi håller på att göra om sidan lite under januari och under tiden kan den vara lite rörig. Vi kommer fortsätta tipsa om produkter, ha tävlingar och berätta om nyheter kring katter.

Kattmynta

Kattmynta är en ört som i katt-sammanhang kan finnas både som färsk och torkad – ofta i kattleksaker. Katten reagerar ofta på doften av denna, med att exempelvis gnugga sig mot den, ligga på det som doftar och ibland även dreggla. Vissa kan även morra om någon försöker ta ifrån leksaken som innehåller kattmynta medan katten är uppe i denna sinnesstämning.

Kattmyntan tror man generellt att den liknar kattens egna feromon som förknippas med parning.

De flesta katter reagerar på kattmynta, men inte alla. Cirka 30% reagerar inte på kattmynta. Exempelvis brukar inte kattungar reagera på kattmynta förrän de blivit äldre.

Tänk på att kattmyntan ska vara något kul för din katt och inte något negativt. Så reagerar din katt med att bli väldigt aggressiv så rekommenderas istället att du undviker kattmyntan just för den katten. Men vanligtvis reagerar de flesta katterna på ett kul och trevligt sätt.