Kattbox månadsbox går ej längre att beställa – läs här för mer information om avvecklingen. Vi håller på att göra om sidan lite under januari och under tiden kan den vara lite rörig. Vi kommer fortsätta tipsa om produkter, ha tävlingar och berätta om nyheter kring katter.

IKEA lanserar möbler för husdjur

Uppdatering 180726: Det verkar som denna kollektion endast finns på Ikea i Älmhult. De var speciellt utformade för USA.
Uppdatering 210614: Finns nu hos Ikea i Sverige.

IKEA Husdjur

Bilden visar en del av deras inkommande husdjursartiklar


Deras klassiska Kallaxhylla som finns i flera storlekar och utförande har fått ytterligare en funktion -denna bild visar hur elegant det blir ihop med deras katthus.

En enkel liten säng till din vän, som även går att vända på så att katten kan ligga högre upp och få en bättre utsikt. Eftersom sängen ej är utskuren på undersidan används då ramen som ben och katten kan ha bättre koll eftersom ramen försvinner. Kan nog vara bra då en del katter gärna vill vara med och spana på allt runt omkring sig. Sängen finns i två storlekar och har sex olika mönsterutföranden på tyget. Så om man inte är riktigt nöjd med färgen och mönstret på bilden går den att få i annan utstyrsel

Det här stiliga huset går att montera på väggen om så önskas. Man kan också ta av benen och placera även detta hus i deras Kallaxhylla. En trevlig grej tycker vi.

Även katten vill ha lite lyx ibland och här har vi en trevlig soffa som även går att fälla ut till en bäddmadrass ifall du har en stor katt eller kanske rentav fler än en. 🙂 Dessutom, precis som på en del av deras andra soffor, så kan man även här ta av klädseln och maskintvätta den.

Denna klösprodukt kommer i form av en matta så du själv kan placera den runt exempelvis ett bordsben, som här på bilden. Kan nog vara en bra lösning för en del iallafall. Plus att någonstans att klösa gör ju bara katten gott. Blir kanske ett på vart bordsben till min bästa kompis. 🙂 Den ser ju dessutom ut att vara en fin del av inredningen. Speciellt om man haft lite klösande sedan tidigare, då döljer ju denna det ganska snyggt.

Detta huset går att bygga om till 3 utföranden. Går bl.a att ta bort taket och sidorna, så du får en vanlig öppen kattsäng, Går dessutom att köpa tillbehör till den, som t.ex. den gröna kudden som syns på bilden i huset.

Här har vi en trevlig tunnel med tittuthål för katten. Tunneln går även att fästa på deras katthus. Bilden under visar hur det ser ut när den sitter på.

En trevlig vattendispenser kommer också att finnas i IKEA’s nya sortiment.

Den här hyllan är meningen man ska kunna ha sitt husdjurs saker i/på. Har även krokar på sidorna där det finns plats att hänga t.ex. koppel, halsband, m.m. Hyllan har snygga skjutdörrar i frostat glas. Skulle jag ha haft en sådan, som bilden visar, så hade jag dessutom äntligen fått ett kanonställe till mina nycklar. 🙂

Bilderna i detta inlägget är lånade från IKEA